flink aanbieding 2022
Boodschappen thuisbezorgen » Overzicht

Overzicht snelle boodschappen bezorgservices

Je kunt in Nederland op heel veel manieren de boodschappen laten thuisbezorgen. Dat biedt natuurlijk heel veel gemak. Zo hoef je zelf de deur niet meer uit, en dat bespaart heel veel tijd. Het gemak van de online supermarkten is groot. De snelheid waarmee steeds meer bezorgservices van boodschappen aan huis komen neemt toe. Vroeger kon dat wel een week duren, nu kan dat al binnen 10 minuten. Op deze pagina vind je overzicht van alle flitsbezorgers in Nederland, aangevuld met relevante alternatieven. Dit kun je onderverdelen in 4 categorieën:

  1. Actieve flitsbezorgers: bovenaan in de tabel vind je de flitsbezorgers die op dit moment in Nederland actief zijn.
  2. Reguliere supermarkten: de tweede categorie zijn de normale supermarkten met een goede bezorgservice.
  3. Landelijke bezorgplatforms: dit zijn bedrijven die naast eten/maaltijden ook steeds vaker boodschappen bezorgen.
  4. Potentiële nieuwe toetreders: dit zijn buitenlandse bedrijven / startups met grote investeringsmaatschappijen die hun service ook mogelijk in Nederland gaan uitrollen. Deze nieuwe flitsbezorgers volgen we op de voet.

Alle flitsbezorgers en snelle bezorgservices van juli 2024

In de tabel hieronder vind je overzicht met flitsbezorgers. Daarbij bieden we relevante informatie zoals bezorgtijd (binnen welke tijd kan de supermarkt de bestelling een huis bezorgen), het minimale bestelbedrag (wat is de orderwaarde die minimaal nodig is om een bestelling te kunnen plaatsen), de bezorgkosten (hoeveel moet je betalen voor thuisbezorging) en een link naar onze review over de desbetreffende supermarkt. Eventueel kun je ook direct een bestelling plaatsen door te klikken op “bestellen” en de app te downloaden. Je kunt dan snel profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen.

Bezorgservice Levertijd Min. Bestelbedrag Bezorgkosten Informatie Bestellen
flink v.a. 15 minuten €1,00 €1,80 Flink Bestellen
gorillas v.a. 15 minuten €0 €1,80 Gorillas -
getir v.a. 15 minuten €10,00 €1,80 Getir -
Reguliere supermarkten
albert heijn Volgende dag €50 v.a. €4,95 Albert Heijn Bestellen
jumbo Volgende dag €50 v.a. €6,00 Jumbo Bestellen
plus Volgende dag
PLUS Express 2 uur
€25 v.a. €6,00 Plus Bestellen
picnic Volgende dag €35 Gratis Picnic -
Ochama Volgende dag Variabel €4,00 Ochama -
Traditionele Bezorgplatformen
thuisbezorgd v.a. 30 minuten Variabel Variabel Thuisbezorgd.nl Bestellen
deliveroo v.a. 30 minuten Variabel Variabel Deliveroo -
uber eats v.a. 30 minuten Variabel Variabel Uber Eats -
Potentiële nieuwe flitsbezorgers
zapp v.a. 20 minuten Geen €1,80 Zapp -
bolt v.a. 15 minuten Variabel €1.50 Bolt -
Weezy v.a. 15 minuten Geen £2.95 Weezy -
Dija v.a. 10 minuten Geen €1,79 Dija -
Cajoo v.a. 15 minuten €8,00 €1,95 Cajoo -
Glovo v.a. 30 minuten Geen Variabel Glovo -
Jiffy v.a. 15 minuten Geen Gratis Jiffy -
Delivery Hero v.a. 20 minuten Variabel Variabel Delivery Hero -
Stash v.a. 10 minuten Geen €3,65 Stash -
Wuplo v.a. 10 minuten Geen €1,00 - €2,60 Wuplo -
Frichti v.a. 15 minuten €8,00 €1,50 - €3,99 Frichti -
Grovy v.a. 15 minuten €8,00 €1,95 Grovy -
Gopuff v.a. 30 minuten $10,95 $1,95 Gopuff -
Fancy v.a. 15 minuten Geen £2,00 Fancy -

Welke bezorgservice past bij mij?

Het antwoord daarop is afhankelijk van de situatie en locatie. Op basis van je boodschappenlijstje kies je namelijk een geschikte online supermarkt. Ga je namelijk heel erg veel bestellen? Dan kun je wellicht beter kiezen voor een supermarkt als Albert Heijn of Jumbo. Heb je een klein boodschappenlijstje, dan kun je prima bestellen bij een flitsbezorger of bezorgplatform. Natuurlijk moet je ook realistisch zijn en kijken naar de beschikbaarheid op jouw locatie. Helaas is het zo dat op dit moment op veel plekken in Nederland uitsluitend traditionele supermarkten bezorgen. Dit hoeft geen probleem te zijn, echter is de bezorgtijd vaak langer.

Wat zijn de populairste snelle boodschappenbezorgers?

In Nederland wordt het meest gebruik gemaakt van Flink en Gorillas. Dat komt omdat ze naast Amsterdam ook bezorgen in plaatsen als Rotterdam, Utrecht en Groningen. De komende periode zullen ze hun bezorggebied gaan uitbreiden. Onder de supermarkten is onder andere Picnic en PLUS (met hun express service) erg populaire.

Waarom kiezen voor een normale supermarkt?

Ben jij gek op bepaalde huismerken of dat speciale artikel wat je elke week besteld? Koop je graag bij de locatie winkel omdat je de service daar prettig vindt? Zoek je naar een combinatie van zowel online als in de fysieke winkel bestellen? Of wil je liever de boodschappen afhalen bij een pick-up-point? Kies in deze gevallen dan voor de regionale supermarkt. Denk aan een COOP, PLUS, Jan linder, AH of Jumbo. Vaak is het assortiment (zeker in de XL-supermarkten) vele malen groter in vergelijk met flitsbezorgers. Wil je echter alles snel in huis halen? Bestel dan bij Getir, Zapp, Flink of Gorillas.

Welke nieuwe flitsbezorgers gaan naar Nederland komen?

Er worden de afgelopen maanden grote investeringen gedaan in nieuwe startups die zich richten op het snel bezorgen van boodschappen. Soms gaat het om honderden miljoenen euro’s (wel €600 miljoen euro in bijvoorbeeld BOLT). Met dit durfkapitaal wordt de totale service opgezet en wordt er grootschalig geïnvesteerd in markten (zoals kortingsacties en aanbiedingen). De internationale supermarkten die wij inschatten als potentiële nieuwe toetreders in Nederland zijn o.a. BOLT, Weezy, Dija, Cajoo en Glovo.