flink aanbieding 2022
Boodschappen thuisbezorgen » Wat kosten flitsbezorgers?

Wat kosten flitsbezorgers?

De 10-minuten-boodschappenservices zijn ontzettend populair. Steeds meer Nederlanders laten de vergeten boodschappen aan huis bezorgen. Maar wat kosten deze snelle boodschappenservices? Is het duurder dan de supermarkt? In deze blog vertellen we jou alles over de kosten van de flitsbezorgers in Nederland. 

  • Flitsbezorgers als Gorillas, Flink, Zapp en het Turkse Getir leveren duizenden producten tegen supermarktprijzen
  • De prijs van de boodschappen is vergelijkbaar met andere supers zoals Albert Heijn, Jumbo, Plus en Picnic
  • Bij de snelle bezorgdiensten betaal je gemiddeld €1,80 voor de bezorging
  • Daarmee zijn de bezorgkosten lager dan Albert Heijn (€2,50 tot €9,50), Jumbo (€6,00) en PLUS (€6,00)
  • In de praktijk betaal je vaak wel net iets meer voor je boodschappen. Er zijn minder aanbiedingen en minder huismerken om uit te kiezen

Zijn 10-minuten-boodschappenservices duur?

Flitsbezorgers hanteren ongeveer dezelfde prijzen als reguliere supermarkten. Daarnaast zijn de bezorgkosten erg laag. Daarmee kunnen we dus wel stellen dat flitsbezorgers zoals Flink en Gorillas niet duur zijn. Het goedkoopst is natuurlijk om zelf even langs de supermarkt te gaan. Daar heb je meer keuze in producten, meer aanbiedingen en meer huismerken. Maar wanneer je om wat voor reden niet naar de supermarkt kunt of wilt dan zijn de 10-minuten boodschappenservices een zeer geschikt en goedkoop alternatief. 

Overzicht met kosten

Benieuwd naar de kosten van de verschillende flitsbezorgers? In de tabel hieronder hebben we de gemiddelde kosten voor jou verzameld. Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van het hele assortiment. Per bestelling kan het prijspeil heel wisselend zijn. Bijvoorbeeld door de aanbiedingen die er op dat moment zijn. 

FlitsbezorgerPrijzen boodschappenBezorgkosten
FlinkGemiddeld€1,80
GorillasGemiddeld€1,80
GetirGoedkoop€1,80
ZappDuur€1,80
Zijn flitsbezorgers duur?

Nee, flitsbezorgers zijn niet duur. Het prijspeil van de boodschappen is vergelijkbaar met grote Nederlandse supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo, Picnic en PLUS. Wat betreft bezorgkosten zijn flitsbezorgers vaak goedkoper dan de bezorgdiensten van andere Nederlandse supermarkten.

Hoe kunnen flitsbezorgers zo goedkoop werken?

Dat komt door heel efficiënt te werken vanuit goedkope magazijnen net buiten de stad. Op dit moment maken flitsbezorgers nog geen winst. Door snel te groeien hopen zij uiteindelijk zoveel klanten te bedienen dat het bezorgen van de boodschappen rendabel wordt. Lees meer over de werkwijze.

Wat is de goedkoopste bezorgservice?

De goedkoopste snelle bezorgservice is Getir. Dit Turkse bedrijf bezorgt nu ook in Amsterdam en heeft gemiddeld gezien de laagste prijzen. Daarnaast biedt Getir heel interessante aanbiedingen in de App.